Wij horen graag van u!

* verplichte velden

Home Support Contact

Sinds versie 9 (2000) wordt er geen Nederlandse WordPerfect meer gemaakt. Toegegeven, de Nederlandse taalmodule met spelling- en grammaticacontrole is altijd aanwezig geweest, maar de Nederlandse bediening bleef achterwege. Ook de nieuwe De huidige WordPerfect-versie maakt deel uit van het kantoorpakket WordPerfect Office X8.

Wij hebben veel kennis van Corel-producten en spreken regelmatig verontruste Nederlandstalige WP-gebruikers. Sinds de introductie destijds van Windows XP draaien de oude Nederlandstalige WordPerfect-versies niet meer of slechts gebrekkig. Daarom hebben wij destijds besloten om het heft in eigen hand te nemen en zelf een vertaling van WordPerfect op de markt te brengen.

Hoe werkt de interface-module?

De Nederlandse interfacemodule voor WordPerfect X8 Omdat wij vanwege het auteursrecht de originele programmatuur van Corel niet mogen bewerken hebben wij een methode gezocht en gevonden om de teksten van de WordPerfect-interface, zoals menu's, dialoogvensters en tooltips om te zetten naar het Nederlands. Het Help-bestand kon helaas niet worden vertaald met deze methode.

De module ligt als een schil om de WordPerfect-applicatie heen. Het bevat een database met de originele schermteksten en de vertaling daarvan. De gebruiker start de vertaalmodule die op de achtergrond actief blijft en zodra een Engelse tekst op het scherm hoort te verschijnen wordt deze afgevangen en wordt de Nederlandse term daarvoor in de plaats gezet. Het systeem werkt zeer snel en de gebruiker ondervindt in de praktijk geen hinder of vertraging.

NB: de interfacemodule is er alleen voor de tekstverwerker WordPerfect. De belangstelling voor de overige programma's uit de Office-suite, zoals Quattro Pro en Presentations, is dermate gering dat daar geen Nederlandse interface voor is ontwikkeld.

Prijs en levering

De interface-module wordt door Mensys B.V. geleverd in combinatie met een volledige versie of een upgrade van WordPerfect. Voor bestaande WordPerfect X3, X4, X5, X6 en X7-gebruikers is de module ook los aan te schaffen.

Thuisgebruik en scholen

Gebruikt u WordPerfect thuis of op school, of heeft u een leerling of student in uw huishouden, dan mag u de zgn. Schoolbox-versie van WordPerfect aanschaffen. Deze is functioneel gelijk aan de gewone WordPerfect-licentie, maar is vele malen goedkoper. U heeft echter geen recht op ondersteuning of upgrades. Uiteraard draait de Nederlandse interface ook op deze versie.